طريقة عمل المكرونة بالصلصة
تعتبر المكرونة بالصلصة من الأكلات الشهية والمفضلة إلي الأسرة العربية ، وفي هذا المقال سوف نوضح لكم طريقة عمل المكرونة بالصلصة والثوم ، مع إمكانية إضافة قطع من اللحمة إليها لتعطي طعم ومذاق شهي طريقة عمل المكرونة بالصلصة واللحمة المفرومة أو قطع اللحمة .
طريقة عمل المكرونة بالصلصة
مقادير عمل المكرونة بالصلصة
• كيس مكرونة 500 جرام ( نصف كيلو )
• نص كوباية صلصة طماطم جاهزة أو نعملها في البيت
• كوب ونصف مرقة ( شوربة ) فراخ أو لحمة
• بصلاية صغيرة متقطعة أو مفرومة
• 3 فصوص ثوم متوسطة
• 6 ملعقة كبيرة زيت أو 4 سمنة
• رشة ملح
• رشة فلفل
• رشة شطة حسب الرغبة
طريقة عمل المكرونة بالصلصة
1- نضيف الزيت أو السمنة في حلة و نضيف عليها المكرونة نضيف البصلاية والثوم علي المكرونة ونقلب كويس لمدة 5 دقايق لحد ما تحمر او تصبح دهبية
2- نضيف صلصة الطماطم الجاهزة أو نعملها في البيت ونضيف عليها معلقة أو 2 من الجاهزة ولو ما فيش جاهزة عادي مش مشكلة
3- نضيف الشورية علي المكرونة ونقلبها كويس وبعدين نقفل عليها الحلة
4- بعد 10 : 15 دقيقة علي نار متوسطة هتكون المكرونة جاهزة ونسيبها اخر 5 دقايق علي نار هادية جدا
5- تقدم المكرونة ساخنة مع الفراخ أو اللحمة و السلطة ، وبالهناء والشفاء
◘ يمكن اضافة قطع من اللحمة نص سواء مع المكرونة بالصلصة لتعطي نكهة ومذاق جيد للمكرونة بالصلصة
طريقة عمل المكرونة بالصلصة واللحمة المفرومة
طريقة عمل المكرونة بالصلصة واللحمة المفرومة بالفيديو التالي :